Selkokieliset tekstit


Tekstien selkokielistäminen kannattaa. Selkosuomi osoittaa asiakkaille, että palvelusi ovat oikeasti asiakaslähtöisiä. Selkokieltä on nopea lukea ja helppo ymmärtää. Yhä useammat selaavat nettiä mobiililaitteilla, joten selkeälle ja ytimekkäälle tekstille on selvää tilausta myös verkossa.

Myös monimutkaiset tekniset tekstit ja hallintokielen voi muuntaa selkokielelle. Selkokielinen teksti on rakenteeltaan ja sanastoltaan yksinkertaista. Siksi se sopii kaikille. Selkokieltä ymmärtävät myös henkilöt, jotka ovat opiskelleet suomea vieraana kielenä.

Selkoenglannilla maailmalle

Selkoenglanti toimii ympäri maailmaa. Selkokieltä ymmärtävät myös henkilöt, jotka ovat opiskelleet englantia vieraana kielenä. Selkoenglanti mahdollistaa kansainvälistymisen ilman raskaita monikielisiä käännösprojekteja.

Kilpailuetua kielestä

Selkokieltä on monentasoista. Joskus voi riittää sekin, että erikoisalan teksti muunnetaan helppotajuiseksi yleiskieleksi. Tietyn alan asiantuntijoiden ammattikieli on erikoiskieltä, jota muiden on vaikea ymmärtää. Jos asiakas ei ole alasi asiantuntija, saat selvää kilpailuetua käyttämällä helppoa kieltä.