Kuinka jaksat vuonna 2012?


Joulu on hiljentymisen ja pysähtymisen aikaa, tai ainakin sen pitäisi olla. Itse kukin kaipaa tilaisuutta hengähtää työntäyteisen syksyn jälkeen. Vuoden vaihtuessa moni tekee henkilökohtaisen välitilinpäätöksen ja miettii omaa tulevaisuuttaan.

Jos käyt töissä, sinulla on todennäköisesti tekemistä liiankin kanssa. Jatkuva ponnistelu oman jaksamisen äärirajoilla ei ole terveellistä. Silloin kannattaa miettiä, mihin työaika oikeastaan menee. Usein aikavarkaat saa kiinni, kun seuraa tietoisesti oman työpäivänsä kulkua muutaman päivän ajan.

Olet itse oman työsi paras tuntija, joten vain sinä voit kehittää työtäsi aidosti parempaan suuntaan. Aloita pienistä asioista, joihin on helppo vaikuttaa. Voisiko työtapoja muuttaa tai työt järjestellä uudelleen? Olisiko lisäkoulutuksesta apua?

Voisit myös miettiä, kannattaisiko jotkin työt antaa ulkopuolisen ammattilaisen tehtäviksi. Kukaan ei voi osata kaikkea täydellisesti, mutta onneksi aina löytyy joku, joka on hyvä juuri itselle vaikeassa asiassa.

Rauhallista joulua ja työn iloa vuodelle 2012!

Mari Nokkonen-Pirttilampi

Mari Nokkonen-Pirttilampi

Olen kääntänyt ja kirjoittanut tekstejä työkseni vuodesta 1998. Kirjoittamisen lisäksi markkinointi on lähellä sydäntäni, ja nykyisessä työssäni yhdistyvät molemmat. Vapaa-ajalla nautin puutarhanhoidosta ja uusien asioiden oppimisesta.
Mari Nokkonen-Pirttilampi